Blogi ja uutiset

Rekrytoinnin asian­tuntija­blogit

Rekrytointitallin uutiskirje, syyskuu 2023

(lataa uutiskirje pdf-muodossa)

Rekrytointitallin uutiskirje on joka toinen kuukausi ilmestyvä julkaisu, jossa kootaan tiivistetysti asiantuntijatason (esihenkilöt, asiantuntijat, toimihenkilöt) rekrytointien tilannetta Suomessa.


Uutiskirjeen sisältö:

1) Markkinakatsaus syyskuu 2023: työmarkkinat alkavat taipua, kilpailu osaajista vähentynyt.
Taloudessa on matalasuhdanne, ja lopulta myös työmarkkinat näyttävät taipumisen merkkejä. Työttömyysasteen trendiluku on 7,2% (edellisessä katsauksessa 6,9%) ja työllisyysaste on alkanut laskea. Uusissa avoimissa työpaikoissa laskusuhdanne on jatkunut viime kesästä saakka, 33% laskua viime vuodesta. Asiantuntijatason työpaikoissa laskua jopa 50%. Koko markkinakatsaus tässä

2) Ilmoitushaku tulee! Oletko valmis? Tässä ammattilaisen nostamat kahdeksan kohtaa, jolla saat ilmoitushaun onnistumaan.
Markkinatilanteen muuttuessa ilmoitushaku on noussut jälleen asiantuntijoiden ja esihenkilöiden rekrytoinneissa varteenotettavaksi vaihtoehdoksi headhuntin rinnalle. Vaikka metodit ovat erilaiset, kannattaa ilmoitushakuunkin suhtautua huolellisesti. Rekrytointitallin toimitusjohtaja Mikko Kaikkonen kertoo blogissaan kahdeksan (8) kohtaa, joilla ilmoitushaun saa onnistumaan.

3) Rekrytointitallin ELY-Yhteistyö pk-yrityksille: 975-1.300€+alv.
Oman rekrytoinnin kehittämiseen kannattaa panostaa. Anna meidän auttaa yritystänne, ELY-keskus maksaa 75% palkkiostamme, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää arviolta 975-1.300€+alv. Sisältää sisäisen kartoituksen, kilpailija-analyysin, työmarkkina-analyysin ja räätälöidyn rekrytoinnin pelikirjan.

4) Keitä asiakkaamme oikein ovat?
Myyntiä tarvitsee jokainen yritys. Haluamme esitellä asiakasyrityksemme, joka on jo vuosikymmenen auttanut TOP2000-yrityksiä B2B-myyntinsä kehittämisessä. Asiakastarina NBO - NEW BUSINESS OFFICE

5) Alat esille: Vähittäiskauppa ja kulutustuotteet
Rekrytointitalli ei ole kategorisesti keskittynyt palvelemaan vain tiettyjä aloja. Esittelemme kuitenkin aloja, joille toimeksiantomme ovat pääosin keskittyneet. Vuorossa vähittäiskaupan ja kulutustuotteiden työmarkkinat ja rekrytointikäytännöt.

Lisää itsesi uutiskirjelistallemme TÄSTÄ

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

+ Viimeisimmät postaukset

Rekrytointi ja peliteoria

Vastasyklinen rekrytointi

Matalasuhdanne antaa pitkäjänteisesti toimivalle yritykselle mahdollisuuksia.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin uutiskirje, syyskuu 2023

Rekrytointitallin uutiskirjeessä: Markkinakatsaus, ilmoitushaun uusi tuleminen, ELY-yhteistyöllä rekrytointistrategia kuntoon, NBO - New Business Office

Rekrytointi ja peliteoria

Ilmoitushaun uusi tuleminen

Markkinatilanteet vaihtelevat ja nyt työmarkkinoiden jäähtyessä ilmoitushaku nousee taas varteenotettavaksi kanavaksi

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin markkinakatsaus, syyskuu 2023

Ilmoitushaku alkaa saada jalansijaa headhunteilta

Rekrytointi ja peliteoria

Anonyymi rekrytointi voi hyödyttää myös työmarkkinoilla etuoikeutettuja!

Anonyymistä rekrytoinnista on puhuttu aika lailla viime aikoina. Ainakin minun silmiini kantautunut keskustelu on keskittynyt itse rekrytointiprosessiin, mutta joissain tapauksissa myös hakijamääriin.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin markkinakatsaus, heinäkuu 2023

Rekrytointitallin markkinakatsauksessa käsittelyssä jälleen työmarkkinat Suomessa.

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita