Rekrytointi & headhunting logistiikka-alalla

Perinteisesti alalla yritykset rekrytoivat itse suorittavaa työtä tekevät henkilöt itse tai työntekijät tulevat vuokrafirman kautta. Työvuorojen vaihtelu ja suhteellisen nopea urakierto joissain logistiikan tehtävissä ovat johtaneet siihen, että rekrytoinnista on tullut jatkuva osa yritysten päivittäistä toimintaa.

Logistiikka-alalla toimivia yrityksiä ovat sekä suoraan logistiikka­palveluita tarjoavat että logistiikan tukitoimintoja, esim. sähköistä ajoneuvojen ja rahdin seurantaa, tarjoavat yritykset. Eli logistiikankin tapauksessa tieto­tekniikka-alan ammatti­laiset ovat kysyttyjä henkilöitä. Näin ollen kilpailu osaavista asiantuntija­tason henkilöistä koskee muidenkin alojen työvoiman tarjontaa kuin pelkästään logistiikka-alan.

Tutustu toimialoihin »

Logistiikka-alan työmarkkinat ​

Logistiikka-ala käsittää käytännössä kaiken maitse, meritse ja ilmateitse tapahtuvan tavaroiden liikkeen sekä varasto­toiminnan. Logistiikkaa on perinteisesti pidetty teollisuuden palvelijana ja Suomessa onkin yleisesti varsin korkea­tasoiset logistiikka­palvelut, sillä infrastruk­tuuriin Suomessa on väkilukuun nähden panostettu merkit­tävästi.

Trendeinä viime aikoina ovat nostaneet päätään etenkin

  • Varastointi­logistiikassa automati­sointi
  • Varaston kierron tehostaminen
  • Datan kasvu ja hyödyntäminen
  • Verkkokaupan kasvu, joka on ikään kuin nostanut kuluttajan suoraan logistiikan loppu­asiakkaaksi.

Logistiikka-alalla tarvitaan eri pätevyyden omaavia työntekijöitä. Esim. kevyeen varasto­logistiikkaan työvoiman saaminen saattaa olla suhteellisen helppoa, mutta tietyn pätevyyden omaavista henkilöistä voi olla krooninen pula.

Rekrytoimme teille osaajan »

Rekrytointi­tallin ratkaisut

Rekrytointitallilla on monen­tyyppisiä ratkaisuja logistiikka-alalla. Useimmiten olemme mukana logistiikan tukitoimintoja toimittavien yritysten rekrytoinneissa, jolloin tyypillinen toimeksiantomme on ilmoitushaku tai ilmoitushaku, jota tuetaan headhuntin keinoin, eli hybridihaku. Annamme 12 kuukauden rekrytointi­takuun rekrytointeihimme.

Tälläkin alalla usein käytetään soveltuvuus­arviointeja lisä­tietolähteenä rekrytoinnissa. Käyttämämme MPA-testi antaa myös hyödyllistä tietoa henkilön perehdytystä ja kehitystä suunniteltaessa. Tutustu tästä lisää palvelu­valikoimaamme ja hinnoitteluun.

Muun muassa näihin rooleihin olemme rekrytoineet osaajia

Myynti­päällikkö, Business Analyst, Asiakaspalvelu- ja myynti­koordinaattori, Backend-ohjelmoija

Suosituimmat palvelumme logistiikka-alalla

Ilmoitushaku
Headhunt
Soveltuvuusarviointi

Referenssimme

Olemme toteuttaneet rekrytointeja mm. seuraaville yrityksille: Telko, Aplicom, Helpten, Voyantic

Reactron Technologies Oy & Rekrytointitalli

"Olemme löytäneet samanlaisen, hyvänhenkisen sparrauskumppanin"

Reactron Technologies on nuori ja kasvava, vuonna 2019 perustettu ohjelmisto­yhtiö, jonka missiona on toimia start-up-, ja kasvu­yritysten teknologia­kumppanina ja kasvun tukena. Yhteistyössä Rekrytointitallin kanssa pureuduttiin rekrytointiin ja työnantaja­mielikuvaan liittyviin haasteisiin.

Lue lisää »

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita