Taloushallinnon rekrytointi

Taloushallinnon palveluita tarjoavien yritysten ja yritysten sisäisten talous­yksiköiden rekrytointi perustuu hieman kahteen eri houkuttavuus­tekijään.

  1. Talous­hallinnossa on perinteisesti suhteellisen paljon rutiininomaista työtä. Parhaita, itseänsä kehittäviä osaajia nämä rutiinityöt harvemmin ajavat eteenpäin, joten siksi esim. talous­hallintoalan yritykset kilpailevat osaajista vaikkapa kilpailijoita edisty­neemmällä teknologialla, työsuhde-eduilla, yhteis­hengellä, palkkauksella ja omalla ohjelmisto­kehitystiimin olemassaololla.
  2. Yritysten sisäisen talousyksikön rekrytointi perustuu kehitys­lähtöiseen roolin ”omista­juuteen”, prosessien hallintaan ja kehittämiseen sekä urapolku­ajatteluun.

Varsin usein osaajat aloittavat työuransa talous­hallinto­alan yrityksessä ja siirtyvät sitten yrityksen sisäisiin talous­yksiköihin. Tämä jo itsessään luo kroonisen pulan osaavista senioritason osaajista, joiden palveluita yritykset voivat ostaa talous­hallinto­yrityksiltä.

 

Lue markkinakatsauksistamme tarkemmin, missä toimialalla mennään juuri nyt.

 

Tutustu toimialoihin »

Taloushallinnon työmarkkinat

Taloushallintoalan voi jakaa erilaisiin toimijoihin – tässä käyttämämme jako menee yksinkertaisesti siten, että käsitellään yrityksen sisäistä talous­yksikköä ja erikseen talous­hallintoalan yrityksiä, jotka tarjoavat palveluitaan muille yrityksille.

Niin kuin monella muullakin alalla, talous­hallinto­alalla digitalisaatio ja automaatio on muuttanut toimintaa vahvasti. Perinteisen kirjanpidon rinnalla tiedon tulkinta ja soveltaminen sekä erilaiset neuvonta­palvelut ovat vahvassa kasvussa.

Pysyvinä trendeinä talous­hallinnossa ovat viime vuosina olleet:

  • Automatisaation ja ketterien ohjelmistojen hyödyntäminen rutiinitöissä (RPA, AI)
  • Datan kasvu (big data) ja näkemyksellinen hyödyntäminen, ennustaminen/ tulevaisuuden skenaariot
  • Konsultoiva ote
  • Jatkuva prosessi­kehitystyö

Taloushallinnon osaajien rekrytoinnissa nousee jatkuvasti esiin urapolkuajattelu ja konsultoiva ote. Ohjelmistot ja automatiikka ovat korvanneet rutiini­luontoisia tehtäviä ja tiedon soveltaminen ja jalostaminen sekä liiketoiminta­ymmärryksen merkitys ovat kasvaneet. Yhä useammin mietitään, kuinka omassa roolissa pystyy kehittämään työn­kuvaansa tai vastaavasti, kuinka edetä / kasvaa yrityksen sisällä uusiin, haastavampiin rooleihin.

Rekrytoimme teille osaajan »

Rekrytointi­tallin ratkaisut

Taloushallinnon henkilön rekrytointia miettiessä käymme asiakkaan kanssa läpi, miksi yritys on kiinnostava uudelle henkilölle ja minkälaisia elementeistä koostuu sopivan tai sopivien taloushallinnon henkilöiden profiili ko. rooliin ja kuinka voimme edistää henkilön ammatillista kasvua. Roolia voidaan muokata tämän keskustelun pohjalta. Lisäksi painotamme perehdytys­prosessin onnistumista. Käyttämämme MPA-testi antaa hyödyllistä tietoa itse rekrytointipäätöksen lisäksi henkilön perehdytys­tä ja kehitystä suunniteltaessa.

Tyypillinen toimeksia­ntomme on ilmoitushaku, jota tuetaan headhuntin keinoin eli hybridihaku. Annamme 12 kuukauden rekrytointi­takuun rekry­tointeihimme.

Tutustu tästä lisää palveluvalikoimaamme ja hinnoitteluun.

Muun muassa näihin rooleihin olemme rekrytoineet osaajia

Talouspäällikkö, Operatiivinen johtaja, Business Controller, Finance account manager, Senior Accountant, Accountant

Suosituimmat palvelumme taloushallinnon alalla:

Hybridihaku, Ilmoitushaku, Soveltuvuus­arviointi

Referenssimme

Olemme toteuttaneet rekrytointeja mm. seuraaville yrityksille: Ruohonjuuri Oy, Leipurin Oyj, Imperial Brands Finland

Sievi Hyvinvointitilat Oy & Rekrytointitalli

"Rekrytointitallin huolellinen pohjatyö auttaa valtavasti päätöksen tekemisessä"

Hoivarakentamiseen keskittynyt Sievi Hyvinvointitilat Oy on kasvuyritys, joka hakee parhaillaankin useita uusia osaajia Rekrytointitallin avulla ja kehittää koko rekrytointi­prosessiaan kumppanin sparrauksella. Yhteistyö on kannattanut alalla, jolla kilpailu parhaista osaajista on kovaa.

Lue lisää »

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita