Referenssit

Toimimme koko Suomen alueella asiantuntija- ja esihenkilötason rekrytoinneissa

Monialaisen rekry­toinnin ammatti­lainen

Rekrytointitalli on vuonna 2014 perustettu vastuullisen rekrytoinnin ja suorahaun asiantuntija­yritys. Jotkut asiakkaistamme ovat ns. jatkuvasti tilaavia, toiset kerran vuosi­kymmenessä rekrytoivia. Toimimme koko Suomen alueella asiantuntija- ja esihenkilötason rekrytoinneissa. Alta löydät referenssi­asiakkaitamme – yhteystiedot saat pyydettäessä. 

Asiakastarinoiden avulla sanoitamme tarjoamiamme ratkaisuja ja saavutettuja tuloksia erilaisissa rekrytointi­projekteissa.

Tutustu toimialoihin »

NBO & Rekrytointitalli

Modernin ratkaisumyynnin kumppani NBO tarvitsi ketterää osaajaa rekrytointiin. Rekrytointitallin avulla NBO löysi puolessa vuodessa useita uusia B2B-myynnin asiantuntijoita 

Modernin ratkaisumyynnin edelläkävijä NBO on merkittävässä kehitysvaiheessa. Vuonna 2010 perustetun New Business Officen asiakkaina on yli 30 alansa huippubrändiä, joiden myyntiä NBO tukee modernilla uusasiakashankinnallaan.

NBO aloitti yhteistyön Rekrytointitallin kanssa, koska kasvava kysyntä vaati nopeasti uusia osaajia. NBO:n myynti alkoi vetää vahvasti syksyllä 2020, ja kasvun tueksi oli saatava uusia B2B-myynnin asiantuntijoita. Rekrytoinnissa NBO on päättänyt käyttää kumppania, koska yrityksen johdon aika halutaan kohdentaa ydintyöhön.

Kumppani vastasi rekrytointitarpeeseen nopeasti. NBO löysi Rekrytointitallin avulla riveihinsä useita uusia osaajia.

– Rekrytointiprosessi sujui todella ketterästi ja helposti, NBO:n henkilöstöhallinnon kehittämisestä vastaava HRD Manager Tuuli Törmäkangas sanoo.

"Rekrytointiprosessi sujui todella ketterästi"

Uusien osaajien rekrytointi käynnistyi syyskuussa, ja kaksi kuukautta myöhemmin NBO palkkasi kaksi uutta B2B-myynnin asiantuntijaa. Sen jälkeen uusia New Business Managereja on palkattu tasaiseen tahtiin.

– Elina sai tosi nopeasti kiinni meidän tarpeestamme ja siitä, minkälaisia osaajia me haemme, Tuuli Törmäkangas sanoo ja viittaa rekrytointikonsultti Elina Liikkaan, joka hoiti NBO:n rekrytointiprosessia Rekrytointitallissa.

Yhteistyö NBO:n kanssa on ollut Liikan mukaan avointa ja vaivatonta.

– Se on edesauttanut rekrytointiprojektien nopeaa läpivientiä ja onnistumisia. On ollut todellinen ilo olla osallisena NBO:n kasvussa.

"Rekrytointitalli sai nopeasti kiinni meidän tarpeestamme ja siitä, minkälaisia osaajia me haemme"

Rekrytointiprosessi saa kiitosta myös NBO:n uusilta B2B-myynnin asiantuntijoilta. Kontaktointia LinkedInissä pidettiin kiinnostavana, haastatteluita mukavina ja rekrytointiprosessia sujuvana.

– En välttämättä olisi kiinnostunut paikasta niin paljon, ellei Rekrytointitallin puolesta olisi lähestytty suoraan LinkedInissä. Kontaktin jälkeen otin selvää yrityksestä, ja se vaikutti mielenkiintoiselta, NBO:lla keväällä 2021 aloittanut New Business Manager Teemu Tuomainen sanoo.

– Elinan kanssa juttelu tuntui luontevalta – enemmän juttelulta kuin työhaastattelulta, talvella 2021 työt NBO:lla aloittanut Carlos Soto kertoo.

"Rekrytointiprosessi oli avoin ja hyvin kommunikoitu. Tiesin koko ajan missä mennään"

Sekä Sotolla että Tuomaisella oli käynnissä samaan aikaan muitakin rekrytointiprosesseja. NBO:lle he hakivat saatuaan LinkedInissä yhteydenoton, jossa kerrottiin, että NBO:lla on haku päällä.

– Kävin katsomassa yrityksen nettisivut ja kiinnostuin paikasta saman tien, Soto sanoo.

Viikko Rekrytointitallin haastattelusta molemmat saivat tietää päässeensä haussa jatkoon ja NBO:n haastatteluun. Teemu Tuomaiselle kokemus rekrytointikumppanista oli ensimmäinen – ja hyvä.

– Rekrytointiprosessi oli avoin ja hyvin kommunikoitu. Tiesin koko ajan missä mennään. Ja tiesin, että halutessani olisin voinut kysyä Rekrytointitallista vinkkejä työhaastatteluun. Rekrytoinnista jäi kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, Tuomainen sanoo.

"Keskusteluissa syntyi se kokemus, että me ymmärrämme toisiamme: se toi rekrytointiin varmuuden ja rauhan"

Rekrytointi on parhaimmillaan virtaviivainen prosessi, jossa on pelkkiä voittajia. Organisaatio, joka löytää dedikoituja työntekijöitä, ja ihminen, joka pääsee käyttämään osaamistaan. Kun uusia osaajia löytyy lyhyessä ajassa useita, voidaan puhua jo poikkeuksellisen tuloksellisesta rekrytoinnista.

Määrä ei kuitenkaan tee rekrytoinnista vielä menestystä, vaan laatu. NBO:n HRD Manager Tuuli Törmäkankaan mukaan kumppanin käyttäminen rekrytoinnissa kysyy luottamusta.

– Ymmärtääkö rekrytointikumppani toiminnan luonteen ja sen, minkälaista osaamista tarvitaan ja millaisia henkilöitä etsitään? Pystyykö ulkopuolinen ymmärtämään työyhteisön ilmapiiriä ja dynamiikkaa, kun hän ei ole päivittäin tekemisissä kanssamme?

– Keskusteluissa Rekrytointitallin kanssa syntyi se kokemus, että me ymmärrämme toisiamme. Se toi rekrytointiin varmuuden ja rauhan. Ja luottamuksen siihen, että kumppani osaa varmasti kiinnittää rekrytoinnissa huomion oikeisiin asioihin, Törmäkangas sanoo.

"Rekrytointikumppanilla oli kokemusta, näkemystä ja oikeat kontaktit"

Kumppani toi Törmäkankaan mukaan NBO:n rekrytointiin monenlaista lisäarvoa:

– Kumppani auttoi meitä säästämään aikaa ja kohdentamaan sen ydintoimintaamme. Meiltä ei mennyt ylimääräistä energiaa rekrytoinnin miettimiseen. Pystyimme luottamaan, että yhteistyö toimii ja että Rekrytointitalli löytää hyviä kandeja meille haastatteluun.

Kumppani tuo rekrytointiin kokemusta, näkemystä ja oikeat kontaktit, Törmäkangas katsoo.

– Kumppanilla on laajasti kokemusta rekrytoinnista ja erilaisista toimialoista ja valtavasti kokemusta erilaisista hakijoista ja siitä, miten heidän osaamisensa saa esille parhaalla mahdollisella tavalla rekrytoinnin alkuvaiheessa. Se on kaikkien etu.

"Olen todella tyytyväinen"

Teemu Tuomainen ja Carlos Soto ovat päässeet heti hyvään vauhtiin uudessa työssään. Ja solahtaneet nopeasti osaksi NBO:n matalan hierarkian porukkaa.

– Olen saanut vastuuta alusta asti. Ja oppinut jo nyt todella paljon. Työn sisältö on vielä enemmän kuin odotin. Olen todella tyytyväinen, Soto sanoo.

– Olemme saaneet meille ihania tyyppejä. Meillä on tosi hyvä porukka kasassa, NBO:n HRD Manager Tuuli Törmäkangas kiittelee.

 

Haetut roolit:

New Business Manager, B2B-myyntirooli

Käytetty palvelu:

Hybridihaku

Yhteistyö alkanut:

2020

Toteutetut projektit:

10+

Lisätiedot:

Elina Liikka, Rekrytointitalli
040 161 2474
elina.liikka@rekrytointitalli.fi

Pyydä tarjous!

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita