Blogi ja uutiset

Rekrytoinnin asian­tuntija­blogit

Strategisen liiketoiminnan ja henkilöstön kehittämisen asiantuntija

Osaajat esille -artikkelisarja esittelee anonyymisti ammattilaisia, jotka etsivät uusia mahdollisuuksia uralleen. Esittelyiden tarkoituksena on tuoda esille maistiaisia heidän kokemuksestaan ja tavoitteistaan, sekä luoda yhteys osaajien ja yritysten välille. Osaajaprofiilit on luotu yhteistyössä esittelyissä mukana olevien ammattilaisten kanssa.

Yhtä lailla, kuin on olemassa piilotyöpaikkoja, on myös piilo-osaajia. Haluan osaajaprofiilien julkaisujen avulla olla mahdollistamassa talenttien ja työpaikkojen yhdistämisessä matalalla kynnyksellä.

Tässä artikkelissa esittäytyy strategisen liiketoiminnan ja henkilöstön kehittämisen asiantuntija. Onko organisaatiossanne tarvetta osaamisen kehittämiselle ja luovalle osaamisen johtamiselle? Kaipaatteko kenties palvelumuotoilun asiantuntijaa riveihinne? Tällä talentilla on laaja kokemus sekä yksityiseltä, että kunnalliselta sektorilta.

BUSINESS DEVELOPEMENT | EDUCATION MANAGEMENT | SERVICE DESIGN | PROJECT MANAGEMENT | PEOPLE MANAGEMENT | STRATEGIST

HALUTUT ROOLIT

Näkisin, että isot organisaatiot hyötyisivät minun työpanoksestani eniten, joissa on iso määrä työvoimaa ja tarvitaan laajaa näkemystä. Titteleinä muun muassa: Talent manager, Projektipäällikkö, Kehityspäällikkö, Business developement manager, Education manager.

YDINOSAAMINEN

Liiketoiminnan strateginen tukeminen ja kehittäminen, osaamisen kehittäminen, palvelumuotoilu, laaja kokonaisosaaminen sekä kunnallisten että yksityisten toimijoiden näkökulmasta, projektijohtaminen, puhuminen, luennointi, kouluttaminen sekä esimiestyö. Olen luonut uusia malleja ja tuotteita isossa organisaatiossa. Työvoittoina haluaisin mainita uusien asioiden läpisaannin, jalkautuksen ja käytäntöön saannin kunnallisten organisaatioiden sisällä.

Perinteisiin HR/ Talent managereihin verrattuna näkemys ja osaaminen ovat paljon laajempia ja syvempiä. Lisänä mm. liiketoimintaosaaminen, strateginen kehittäminen ja kunnallisen sektorin toimintamallit. Olen toiminut pitkään esimiehenä ja vetänyt erilaisia tiimejä.

Osaan myydä, verkottaa ja yhdistää mm. rahoituksia. Toiminnan tuloksellisuus ja tekemisen tehokkuus ovat ytimessä. Olen vuosia puhunut ja luennoinut, sekä kouluttanut aloittelijoista ammattilaisiin.

TOIMIALA

Minulla ei ole toimiala preferenssiä, työn sisältö on ratkaisevaa. Hotelli-, ravintola- ja matkailualalta minulla on laajin kokemus ja näkemys.

TOIMIALUE

Pääkaupunkiseutu, ajoittainen matkustaminen sopii minulle.

TAVOITTEET

Haluan päästä aidosti kehittämään uutta ja tekemään muutosta esim. malleihin ja prosesseihin. Asiat, joiden aikaansaaminen edesauttaa ihmisille mahdollisuuksia eteenpäin, motivoivat työssä. Olen luova ja osaan ajatella hyvinkin laatikon ulkopuolelta – tämä on työssä viihtymisen kannalta oleellista. Asiantuntija- ja päällikkötason tehtävät ovat tavoitteenani.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä minuun, saatan teidät yhteiseen keskusteluun.

 

+ Viimeisimmät postaukset

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin markkinakatsaus, 4/2024, kesä.

Ohjauskorot alkoivat laskea. Mikä vaikutus tällä on eri aloille?

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin uutiskirje 3/2024, toukokuu

Taloudessa alkaa näkyä positiivista virettä, rekrytointimarkkinat vielä odottelevat

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin markkinakatsaus, vuosi 2024, toukokuu

Rekrytointimarkkinoilla vieläkin odottava tunnelma

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointi ja Peliteoria: tekoäly ja hakemuspeli

Tekoälyn autuutta niin rekrytoijan kuin hakijoiden puolelta on ylistetty. Tosiasiassa se teettää vaan lisää töitä.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin uutiskirje, 2/2024, maaliskuu

Rekrytointimarkkinoilla yhä odottava tunnelma

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita