Blogi ja uutiset

Rekrytoinnin asian­tuntija­blogit

Rekrytointitallin nelipäiväisen työviikon kokeilun ensitulokset

Rekrytointitallissa on firman perustamisesta asti ollut toimintatapana ajatella edistyksellisesti ja ennakkoluulottomasti. Näin ollen Rekrytointitalli siirtyi huhtikuussa 2022 kokeilumielessä neljän päivän tiivistettyyn työviikkoon. Tarkoituksena oli, että kukin saa valita itselleen sopivan työtavan, mutta perjantaisin ei odoteta töihin ilmestymistä, mikäli työt saa tehtyä tiivistetyssä tahdissa.

Taustalla on useat tutkimukset, joiden perusteella uskomme työtyytyväisyyden ja ihmisten jaksamisen kasvavan, mutta vastaavasti itse työ on usein tehty jopa tuloksekkaammin kuin viidessä päivässä. Etenkin oman työmme kaltainen asiantuntijatyö, jossa kukin vastaa omista kalentereistaan, mahdollistaa tämän tyyppisen lähestymistavan.

Tämä on lisäksi täysin linjassa ja johdettavissa arvoistamme: työnteon hauskuus, älykäs toiminta ja asiantuntijuus.

Kokeilu on sujunut kaksijakoisesti siinä mielessä, että osalle meistä tämä on luonut aidon mahdollisuuden pidennettyyn viikonloppuun ja akkujen lataamiseen, toisaalta osalle pakollisten töiden saattaminen valmiiksi neljässä päivässä ei mm. perhesyistä ole onnistunut. Kokonaisuudessaan siis Rekrytointitallin toiminta ja työtyytyväisyys on parantunut, joten hyvällä syyllä jatkamme kokeilua.

Rekrytointitallin Elina Liikka:

"Muutama kuukausi kokeilua takana ja nekin mahdolliset huolenaiheet ovat hälvenneet, joita mahdollisesti kokeilun alkaessa oli. Perjantaivapaa ei ole esimerkiksi aiheuttanut minkäänlaista ongelmaa asiakkaiden suuntaan (ainakaan itselläni). Enemmänkin tämä kysyy omaa kykyä organisoida omaa kalenteriaan. Ehdottomasti positiivista on ollut mahdollisuus nyt järjestää haastatteluita niin sanotusti virka-ajan ulkopuolella. Hakijoiden suuntaan tämä on varmasti näkynyt joustavuutena."

"Tällaisessa järjestelyssä on erittäin tärkeää huomioida joustavuus, kaikkien elämätilanteeseen tai työtapoihin tällainen ei sovi. Minulle sopii. Kuten ennen kokeilun aloitusta arvioinkin, nelipäiväinen työviikko mahdollistaa itselle mieluisan työskentelytyylin. Joustavuus on siinäkin mielessä tärkeää, että esimerkiksi kesäkuukausina perjantaivapaita ei tullutkaan pidettyä. Tärkeää onkin, että tämä ei ole pakotettu järjestely vaan on vapaus valita, milloin tekee nelipäiväistä ja milloin viisi."

"Muutos oli ehdottoman tervetullut ja erittäin mielelläni jatkan tällä tyylillä jatkossakin."

Helsingissä

9.8.2022

 

+ Viimeisimmät postaukset

Rekrytointi ja peliteoria Uutiset

Rekrytointitallin uutiskirje 3/2023

Rekrytointitallin uutiskirjeessä: ELY-yhteistyöllä rekrytointistrategia kuntoon, yhteistyön aloitus KäPan kanssa, taloushallinnon ala, markkinakatsaus sekä uudet nettisivut.

Rekrytointi ja peliteoria Uutiset

Rekrytointitallin markkinakatsaus, toukokuu 2023

Rekrytointitallin markkinakatsauksessa käsittelyssä jälleen työmarkkinat Suomessa, taloushallintoala erikoisnostona.

Rekrytointi ja peliteoria

Yhteistyö jalkapalloseura KäPan kanssa

Rekrytointitalli jatkaa ennakkoluulotonta linjaansa. Niin jalkapallojoukkueissa kuin yritysten tiimeissä toimii samat lainalaisuudet. Ja loppujen lopuksi keskiössä on aina yksilö osana isompaa kokonaisuutta.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitalli esittää: Maailman ensimmäinen yrityskulttuuri­matchausbotti

Kokeile maailman ensimmäistä yrityskulttuuri­matchausbottia! ​ ’Yrityskulttuuri’ on sana, jota viljellään jatkuvasti enemmän. Ihanan abstrakti käsite, josta on vaikea saada kiinni. Silti me kaikki tiedämme, että yrityskulttuurilla on merkitystä siinä, kun yritys pyrkii tavoitteisiinsa.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin nelipäiväisen työviikon kokeilun ensitulokset

Rekrytointitallissa on firman perustamisesta asti ollut toimintatapana ajatella edistyksellisesti ja ennakkoluulottomasti.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitalli aloittaa ennakkoluulottoman yhteistyön jalkapalloseura Kiffenin kanssa

Rekrytointitallissa on firman perustamisesta asti ollut toimintatapana ajatella edistyksellisesti ja ennakkoluulottomasti.

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita