Blogi ja uutiset

Rekrytoinnin asian­tuntija­blogit

Muutoksen tekijä

Osaajat esille artikkelisarja esittelee anonyymisti ammattilaisia, jotka etsivät uusia mahdollisuuksia uralleen. Esittelyiden tarkoituksena on tuoda esille maistiaisia heidän kokemuksestaan ja tavoitteistaan, sekä luoda yhteys osaajien ja yritysten välille. Osaajaprofiilit on luotu yhteistyössä esittelyissä mukana olevien ammattilaisten kanssa.

Yhtä lailla, kuin on olemassa piilotyöpaikkoja, on myös piilo-osaajia. Haluan osaajaprofiilien julkaisujen avulla olla mahdollistamassa talenttien ja työpaikkojen yhdistämisessä matalalla kynnyksellä.

Uusi viikko on hyvä aloittaa esittelemällä muutoksen tekijä. Tässä artikkelissa esittäytyy monipuolisella viestintä- ja muutososaamisella varustettu strategian käytäntöön viejä, liiketoiminnan vauhdittaja ja yrityskulttuurin rakentaja. Olkaa hyvät.

STRATEGY IMPLEMENTATION | CHANGE MANAGEMENT | ORGANISATION CULTURE | DEVELOPEMENT | EMPLOYEE ENGAGEMENT | EMPOWERMENT | COMMUNICATIONS | CHANGE COMMUNICATIONS

HALUTUT ROOLIT

Täydellisimmillään työssäni yhdistyvät strategian sanallistamiseen, liiketoiminnan ja muutoksen vauhdittamiseen sekä kulttuurin rakentamiseen liittyvät tehtävät. Näen, että kommunikaatio on jokaisen muutoksen ytimessä – onnistuminen edellyttää yhteistä näkemystä, tarinaa, johon voimme sitoutua, ja jota voimme uusien toimintamallien avulla elää todeksi.

Ja jotta muutos ei jää yläpilven haihatteluksi, mukaviksi tarinoiksi ja suunnitelmiksi (joista hetken päästä ihmettelemme, että mitä sillekin niin mahdottoman hyvälle suunnitelmalle oikein tapahtui ja miksi mikään ei muuttunutkaan), tarvitaan konkretiaa, vahvaa johtamista, tavoitteellisuutta, mitattavuutta, aikataulusta ja struktuuria. Muutos siis kaipaa tekijän; sen tyypin, joka johtaa muutosta ja varmistaa sen viemisen maaliin. Se tyyppi olen minä, muutoksen tekijä.

Todennäköisesti (ja toivottavasti) käyntikortissani tulee lukemaan jokin tai joitakin seuraavista sanoista: Kehitys… Strategia… Viestintä… Muutos…Kulttuuri… jne. Vastuunkantaminen on minulle luontaista ja esimiestyöhön liittyvässä palveluammatissa tunnen oloni kotoiseksi, joten rooli olisi mieluusti Johtaja, Head of… tai Manager. MUTTA titteleitä tärkeämpää on työn sisältö – se että pääsen aidosti kehittämään ja auttamaa uusien, tavoitteita tukevien tapojen ja tottumuksien löytämisessä sekä juurruttamisessa.

YDINOSAAMINEN

Osaamista erilaisista kehittämistehtävistä minulle on kertynyt liki 20 vuoden ajalta ja näistä lähes kymmenen vuoden ajan olen työskennellyt esimiehenä. Kolmanneksen työurastani olen johtanut viestintää yli 3 miljoonan asiakkaan ja 700 työntekijän yrityksessä ja minulla on vahvat näytöt siitä, kuinka viestinnällä vauhditetaan liiketoimintaa ja rakennetaan yrityksen kulttuuria ja brändiä. Työskentely muutoskonsulttina on puolestaan antanut minulle viitekehyksen haastavien muutosten läpivientiin ja vahvistanut muutosjohtamisen osaamistani. 

Minulla on vankka kokemus siitä, mitä muutoksen läpivienti vaatii organisaation eri tasoilla enkä arastele haastaa totuttuja toimintatapoja. Olen osallistunut strategioiden työstämiseen ja vastannut niiden sanoittamisesta, toiminut ylimmän johdon viestinnän sparraajana, vastannut strategioiden jalkauttamisesta ja konsultoinut strategisissa muutosohjelmissa sekä osallistunut useisiin laajoihin muutoshankkeisiin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

TOIMIALA

Toimialan suhteen olen kaikkiruokainen!

TOIMIALUE

Asustelen perheeni kanssa Espoossa, joten työmatka eripuolille pääkaupunkiseutua taittuu mukavasti.

KIINNOSTAVAT ORGANISAATIOT

Näkisin, että seuraava työpaikkani on yrityksessä, joka joko hakee voimakasta kasvua tai on isomman suunnanmuutoksen äärellä. Johdon rooli ja sitoutuminen ovat avainasemassa, eli uudistumishalukkuus on must ja päätöksenteko arvojen ohjaamana erityisen toivottavaa (ja jos arvot eivät vielä näy arjessa, niin sittenhän meillä on yhteinen haaste edessämme!)

TAVOITTEET

Toivon, että seuraava askel omalla urallani mahdollistaa viestinnän voiman valjastamisen liiketoiminnan ja muutoksen tueksi ja pääsen hyödyntämään viestintä- ja muutosjohtamisen osaamistani pitkäjänteisessä kehittämistyössä. Sanomattakin lienee selvää, että tavoittelemani rooli ei ole yksinäisen puurtajan hommaa – tykkään tehdä töitä erilaisten ihmisen kanssa ja olla auttamassa ja rakentamassa edellytyksiä yhteiselle onnistumiselle. 

Teen työtäni vahvalla sitoutumisella ja isolla sydämellä. Samanlaista henkeä toivon tulevalta työpaikaltani; johdon tuki kehittämiselle on onnistumisen ehdoton edellytys. Muutokseen sitoutuneessa yrityksessä uskalletaan rakentaa tulevaisuutta faktoista käsin, haastaa totuttua rohkeasti ja hakea uusia kasvun mahdollisuuksia aktiivisesti.

Reilu ja innostava ilmapiiri, ihmisten keskinäinen luottamus ja tuki sekä mahdollisuus jatkuvaan kehittymiseen ja uuden oppimiseen ovat minulle tärkeitä juttuja.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä minuun, saatan teidät yhteiseen keskusteluun.

 

+ Viimeisimmät postaukset

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin uutiskirje 3/2024, toukokuu

Taloudessa alkaa näkyä positiivista virettä, rekrytointimarkkinat vielä odottelevat

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin markkinakatsaus, vuosi 2024, toukokuu

Rekrytointimarkkinoilla vieläkin odottava tunnelma

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointi ja Peliteoria: tekoäly ja hakemuspeli

Tekoälyn autuutta niin rekrytoijan kuin hakijoiden puolelta on ylistetty. Tosiasiassa se teettää vaan lisää töitä.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin uutiskirje, 2/2024, maaliskuu

Rekrytointimarkkinoilla yhä odottava tunnelma

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin markkinakatsaus, vuosi 2024, maaliskuun päivitys

Miltä näyttää rekrytoinnin vuosi 2024?

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin uutiskirje, 1/2024, tammikuu

Rekrytoinnit lähdössä kasvuun vuonna 2024

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita