Blogi ja uutiset

Rekrytoinnin asian­tuntija­blogit

Globaalin markkinoinnin asiantuntija

Osaaja, joka esittäytyy tässä artikkelissa, on globaalin markkinoinnin, brändin kehittämisen ja kysynnän luomisen ammattilainen, jolla on vahva digitaalisen markkinoinnin osaaminen. Etsimme hänelle nyt organisaatiota, jossa hän pääsee hyödyntämään täyden potentiaalinsa. Tämän huippuosaajan kymmenen vuoden kokemus kansainvälisissä kasvuyrityksissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä, on omiaan viemään myös teidän organisaation kysynnän uudelle tasolle. Lue koko artikkeli ja ota yhteyttä, kerron kuinka saatte napattua hänet tiimiinne ennen muita.

GLOBAL MARKETING | B2B | DIGITAL MARKETING | BRAND DEVELOPMENT

HALUTUT ROOLIT

Etsin vastuullista markkinoinnin roolia, jossa pääsen toteuttamaan tavoitteellista markkinointia kasvuhaluisessa organisaatiossa. Mieluiten toimisin esihenkilön roolissa tiimin vetäjänä. Jos ei markkinointitiimiä vielä ole, toivon että se nähdään kasvun kannalta olennaisena, lähitulevaisuuden kehityskohteena.

Mahdollisia titteleitä ovat markkinointipäällikkö tai -johtaja, markkinointi- ja viestintäpäällikkö tai -johtaja, digitaalisen markkinoinnin päällikkö tai -johtaja.

YDINOSAAMINEN

Olen työskennellyt 10 vuotta kansainvälisissä kasvuyrityksissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. Olen globaalin markkinoinnin, brändin kehittämisen ja kysynnän luomisen ammattilainen, jolla on vahva digitaalisen markkinoinnin osaaminen. Pohjaan työni strategiaan ja varmistan, että markkinointi tukee kasvua oikeissa asiakasryhmissä, oikeilla viesteillä.

Teen tiivistä yhteistyötä myynnin kanssa, ja korostan työssäni dataohjautuvaa päätöksentekoa sekä syvää asiakasymmärrystä. Sytyn haasteista, ja yhteinen strategia ja jaetut tavoitteet saavat motivaationi kukoistamaan. Tykkään toimia johtoryhmässä, sillä mielestäni se antaa parhaan mahdollisen lähtökohdan tulokselliselle markkinoinnille. Olen oppinut urallani jo paljon, mutta haluan edelleen kehittyä – olen sitoutuva ja päämäärätietoinen tyyppi, joka antaa kaikkensa yhteisten tavoitteiden eteen.

Esihenkilönä olen saanut kiitosta erityisesti hyvistä vuorovaikutustaidoista sekä kyvystäni tukea ja olla samaan aikaan sopivasti vaativa. Vaikka olenkin päämäärätietoinen, en koskaan ohita ihmisiä – tiimihenki, yhdessä tekeminen ja avoimuus ovat minulle tärkeitä työelämän arvoja.

TOIMIALA

Työkokemukseni on vahvasti teknologia- ja SaaS-painotteinen, mutta en sulje muitakaan vaihtoehtoja pois. Toimialaa tärkeämpänä pidän ”tekemisen meininkiä” ja yrityksen halua kehittää teknologiaa/tuotteita/palveluja asiakaslähtöisesti.

TOIMIALUE

Oulu ja lähikunnat.

KIINNOSTAVAT ORGANISAATIOT

Olen kiinnostunut työskentelemään kasvuhakuisissa organisaatioissa, joissa markkinointi nähdään strategisesti tärkeänä toiminteena. Kaikkein parasta olisi, jos markkinointi olisi läsnä myös johtoryhmässä.

TAVOITTEET

Tavoitteena on löytää seuraava merkityksellinen työ, jossa on mahdollista kehittää ja kehittyä. Nykyisessä työssäni en pääse hyödyntämään täyttä potentiaaliani ja tiedän, että minulla on enemmän annettavaa. Kuka tietää, vaikka tätä kautta voisi löytyä se kuuluisa ”piilotyöpaikka”?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä minuun, saatan teidät yhteiseen keskusteluun.

elina.liikka@rekrytointitalli.fi

Puh. 040 1612474

+ Viimeisimmät postaukset

Rekrytointi ja peliteoria Uutiset

Rekrytointitallin uutiskirje 3/2023

Rekrytointitallin uutiskirjeessä: ELY-yhteistyöllä rekrytointistrategia kuntoon, yhteistyön aloitus KäPan kanssa, taloushallinnon ala, markkinakatsaus sekä uudet nettisivut.

Rekrytointi ja peliteoria Uutiset

Rekrytointitallin markkinakatsaus, toukokuu 2023

Rekrytointitallin markkinakatsauksessa käsittelyssä jälleen työmarkkinat Suomessa, taloushallintoala erikoisnostona.

Rekrytointi ja peliteoria

Yhteistyö jalkapalloseura KäPan kanssa

Rekrytointitalli jatkaa ennakkoluulotonta linjaansa. Niin jalkapallojoukkueissa kuin yritysten tiimeissä toimii samat lainalaisuudet. Ja loppujen lopuksi keskiössä on aina yksilö osana isompaa kokonaisuutta.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitalli esittää: Maailman ensimmäinen yrityskulttuuri­matchausbotti

Kokeile maailman ensimmäistä yrityskulttuuri­matchausbottia! ​ ’Yrityskulttuuri’ on sana, jota viljellään jatkuvasti enemmän. Ihanan abstrakti käsite, josta on vaikea saada kiinni. Silti me kaikki tiedämme, että yrityskulttuurilla on merkitystä siinä, kun yritys pyrkii tavoitteisiinsa.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitallin nelipäiväisen työviikon kokeilun ensitulokset

Rekrytointitallissa on firman perustamisesta asti ollut toimintatapana ajatella edistyksellisesti ja ennakkoluulottomasti.

Rekrytointi ja peliteoria

Rekrytointitalli aloittaa ennakkoluulottoman yhteistyön jalkapalloseura Kiffenin kanssa

Rekrytointitallissa on firman perustamisesta asti ollut toimintatapana ajatella edistyksellisesti ja ennakkoluulottomasti.

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita