Blogi ja uutiset

Rekrytointi ja peliteoria

Maailma muuttuu - niin myös rekrytointimaailma

Maailma muuttuu – ja niin on hyvä rekrytointialankin muuttua.

Olen ilolla seurannut, kuinka viimeisen vuosikymmenen aikana yritykset ovat yhä valistuneempia ja henkilökunnat kouluttautuneempia rekrytoinnin suhteen. Lisäksi viestinnän, verkostojen ja teknologian kehitys mahdollistavat aivan uudenlaisen otteen rekrytoitaessa osaajia. Siltikään aina aika tai osaaminen ei riitä pätevälläkään HR:n ja esihenkilön muodostamalla parivaljakolla ja rekrytoinnissa saattaa syntyä joko aikaresurssi- tai osaamispohjaisia pullonkauloja.

1) Aikaresurssipullonkaulat ovat meille kaikille tuttuja. Ei esim. ehdi vastaamaan jokaiseen viestiin tai puheluun. Tällöin vaikutukset näkyvät joko välittömästi rekrytointiprojektin takeltelussa tai vasta myöhemmin työnantajakuvan heikkenemisen muodossa.

2) Osaamiseen liittyvät pullonkaulat voivat olla moninaisempia. Yksinkertaistettuna ne ovat tiedostettuja (en osaa kirjoittaa ilmoitusta) tai tiedostamattomia (psykologisia vinoumia).

Molempiin haasteisiin on ratkaisu olemassa, ja se on ulkopuolisen osaajan, kolmannen osapuolen värvääminen auttamaan rekrytoinnissa.

Jaottelimme Rekrytointitallissa rekrytointiprojektit kuuteen eri palaseen, joiden suhteen asiakkaamme ovat vuosien aikana meiltä eniten apua toivoneet.

Mistä tulikin mieleen, että aika moneen rooliin yksittäinen rekrytointikonsultti saa taipua! Ja toki meiltä saa jatkossakin ihan koko rekrytointiprojektin alusta loppuun ”avaimet käteen” -palveluna. Näihin tulee muuten vielä päälle 12 kuukauden rekrytointitakuu.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli voimme olla avuksi rekrytoinneissanne.

#rekrytointi #vastuullistarekrytointia

 

Mikko Kaikkonen

0405773768

mikko.kaikkonen@rekrytointitalli.fi

 

 

 

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita