Blogi ja uutiset

Osaajat esille

Talouden ja liiketoiminnan raportoinnin, kontrolloinnin sekä kehittämisen ammattilainen

Osaajat esille artikkelisarja esittelee anonyymisti ammattilaisia, jotka etsivät uusia mahdollisuuksia uralleen. Esittelyiden tarkoituksena on tuoda esille maistiaisia heidän kokemuksestaan ja tavoitteistaan, sekä luoda yhteys osaajien ja yritysten välille. Osaajaprofiilit on luotu yhteistyössä esittelyissä mukana olevien ammattilaisten kanssa.

Yhtä lailla, kuin on olemassa piilotyöpaikkoja, on myös piilo-osaajia. Haluan osaajaprofiilien julkaisujen avulla olla mahdollistamassa talenttien ja työpaikkojen yhdistämisessä matalalla kynnyksellä.

Tänään esittelen teille talouspuolen kokonaisvaltaisen osaajan, joka on elementissään talouspuolen kiemuroiden kimpussa. Hänen yksinkertainen tavoitteensa on olla paras talouspuolen tekijä organisaatiossa koskaan. Tämä osaaja ei kuitenkaan kätkeydy numeroiden taakse, vaan persoonallaan ja sosiaalisuudellaan on näkyvä osa organisaation toimintoja. Mikäli organisaatiossanne on tilaa talouden huippuosaajalle, ota minuun yhteys. Tässä teille maistiaiset, olkaa hyvät.

CONTROLLING | REPORTING | FINANCIAL ACCOUNTING | BUSINESS DEVELOPEMENT | INTERNATIONAL | ADMINISTRATION | GENERAL MANAGEMENT

HALUTUT ROOLIT

Olen elementissäni talouspuolen kiehtovien ja moninaisten kiemuroiden seassa ja jopa niiden pienimpienkin senttivirheiden metsästys ja ennen kaikkea blokkaaminen tekevät minut erittäin tyytyväiseksi. Vaikka totuudenmukaiset, virheettömät numerot ovatkin minulle tärkeitä, en kuitenkaan ole numeroiden taakse kätkeytyvää tyyppiä vaan iloisen positiivisena, sosiaalisena ja ehkä jopa hieman räväkkänäkin henkilönä tulen ihan oikeastikin erittäin hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Pilkuntarkkana, vaativana, sosiaalisena ja ennen kaikkea reiluna sekä luotettavana henkilönä näkisin itseni sopivaksi tyypiksi esim. talouspäällikön sekä controllerin hommiin.

YDINOSAAMINEN

Vuodesta 2009 olen toiminut kirjanpidon parissa. Numerot ovat siis todellakin tuttuja kavereita ja tase on aina pysynyt balanssissa. Alkuaikoina sain erittäin hyvää, monipuolista ja opettavaista kokemusta työskennellessäni kahdessa eri tilitoimistossa. Tämän jälkeen siirryin pääkirjanpitäjäksi hoitaen samalla myös palkanlaskentaa. Myös Valtion toimintatavat ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi. Muutosten aikaansaaminen virastomaailmassa oli toki haastavaa, mutta onneksi kuitenkin myös palkitsevaa. Sitkeän ja sinnikkään luonteeni ansiosta, en yleensä anna ihan heti periksi. Kaikki kivet käännetään, mitä käännettävissä on ja toki siinä samalla möyhitään myös maaperää, jos tarve niin vaatii.

Talouspuolen kokonaisvaltainen hoitaminen, seuranta, valvonta ja ylipätään koko paketin kasassa pitäminen sujuu minulta hyvin. Nykyisessä talouspäällikön pestissäni talousrumban askelkuviot ovat selkiytyneet minulle entisestään ja liikun niiden tahtiin vallan mainiosti. Totuuden nimissä on toki sanottava, että en ole kuitenkaan mitenkään helposti vietävissä. Pyrin välillä myös vähän horjuttamaan vanhoja, vakiintuneita askeleita ihan vain jo senkin takia, että kaikki liiketoimintaan liittyvät asiat tulisi käytyä huolella läpi.

Tavoitteenani on, että töitä ei tehtäisi vain töiden vuoksi, vaan että kehitystä voisi tapahtua niin yrityksessä itsessään kuin myös työntekijöiden keskuudessa. Toimintojen kehittäminen ja tehostaminen ovat minulle siis tärkeitä. Miksi kuluttaa aikaa tekemällä useita saman tyyppisiä raportteja, jos niitä ei ensinnäkään kukaan tarkastele ja jos ne eivät ylipäätään ole tärkeitä. Haluan ja pyrin tekemään työtä, millä ihan okeasti on merkitystä. Jos vaan voin olla johdon apuna ja tukena auttaakseni yritystä menestymään, siihen olen valmis myös panostamaan.

TOIMIALA

En ole mitenkään kranttu toimialan suhteen. Kuten jo aikaisemmin tulikin mainittua, olen työskennellyt tilitoimistoissa, joissa olen hoitanut usean eri toimialan kirjanpitoja. Eli ala kuin ala; varmasti otan sen haltuuni niin pikaisesti kuin vain mahdollista. Eihän näitä hommia voi tehdä, ellei ymmärrä mistä koko kokonaisuudessa on oikein kyse.

Tärkeintä minulle on, että yritys kohtelee työntekijöitään hyvin ja tasapuolisesti, kuuntelee heitä ja osaa myös arvostaa työntekijöiden työpanosta.

TOIMIALUE

Tällä hetkellä olen pääosin kiinnostunut Pääkaupunkiseudun työtarjoomasta. Ehkä joskus tulevaisuudessa voin muuttaa työn perässä myös ulkomaille, jos tarve niin vaatii ja/tai innostusta siihen ylipäätään on.

TAVOITTEET

Tavoitteeni on melko vaatimaton :) Haluan yksinkertaisesti olla paras talouspuolen työntekijä, mitä yrityksessä on koskaan ollut. Tämän eteen olen aina valmis tekemään töitä. Halua oppia yrityksestä kaiken mahdollisen, opiskella ja kouluttaa itseäni lisää niin, että vastaukset kysymyksiin tulisi aina kuin apteekin hyllyltä konsanaan.

Haluan toki myös päästä työurallani eteenpäin hyödyntäen jo kaikkia oppimiani asioita, kasvaa ja kehittyä alalla lisää ja päästä näyttämään taitoni; niin talouspuolella kuin myös henkilöstön keskuudessa. Toivoisin, että jonain päivänä minä voisin olla myös se paras esimies ikinä.

Vaatimukset itselleni ovat siis korkealla, mutta en epäile yhtään ettenkö niihin vielä yltäisi. Minusta on moneksi.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä minuun, saatan teidät yhteiseen keskusteluun.

elina.liikka@rekrytointitalli.fi

Puh. 040 1612474

 

Tilaa Rekrytointitallin uutiskirje

Soita